Technical Services neemt installatiebedrijf Vosse over

Op 14 februari 2024 heeft WGF Capital haar businessunit Technical Services versterkt door de acquisitie van Vosse Moderne Installatietechniek uit Heemstede. Na de eerdere overnames van loodgieters- en installatiebedrijf Lahnemann uit Heemstede, Van den Ham Installatietechniek uit Beverwijk en Wesselingh Installaties uit Egmond bouwt Technical Services met deze overname verder aan haar ambitie om een vooraanstaande positie als duurzame totaalinstallateur te verwerven in de installatiesector.

Vosse is een loodgieters- en installatiebedrijf met een lange, rijke historie. Het bedrijf heeft met name in de regio Heemstede een gedegen positie opgebouwd als specialist en vakman op het gebied van warmte, energie, sanitair en dakwerken. Vosse hecht, net als Technical Services, sterk aan kwaliteit en dienstverlening. “Gezien de marktontwikkelingen, die vragen om schaalvergroting en verdere specialisatie, was de tijd aangebroken om aansluiting te zoeken bij een grotere partij met de juiste visie op de markt en de toekomst”, vertelt Vosse-eigenaar Sander Wessels. Met Technical Services is zo’n partij gevonden die, met inachtneming van de familiegedachte, visie en ambitie van Vosse, een voortrekkersrol kan spelen in de versnipperde maar steeds verder consoliderende installatiemarkt.

De ambitie van Technical Services

WGF Capital directeur Cees Leys licht de acquisitie als volgt toe: “Met de overname van Vosse heeft Technical Services een volgende belangrijke stap gezet in de realisatie van haar ambitie om een leidende positie in te nemen in de installatiemarkt. De noodzakelijke verduurzaming van het bestaande woningareaal en van bedrijfsvastgoed evenals ambitieuze bouwplannen en de energietransitie vragen om sterke marktpartijen die kunnen en willen investeren in kennis, kunde en equipment. De grootste bedreiging voor de energietransitie is een gebrek aan vakmensen die de door de politiek bepaalde ambities kunnen realiseren. Het is dus zaak dat mensen worden geënthousiasmeerd en opgeleid en dat vereist een consolidatie van de versnipperde installatiemarkt.”

Technical Services als werkgever

Naast overnames zet WGF Capital met Technical Services ook sterk in op organische groei door een actieve marktbenadering via eigen recruitment en opleiding van jonge installateurs. Door het bieden van een leuke en uitdagende werkomgeving met veel eigen verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden streeft Technical Services ernaar een interessante werkgever te zijn. Dat deze visie aanspreekt, bleek recentelijk toen een heel team jonge vakmensen besloot om van een collega-installateur over te stappen naar Technical Services.

Qua investeringen richt WGF Capital zich met name op bedrijven die een actieve rol willen spelen op het gebied van duurzaamheid, energietransitie en circulariteit.