Over ons

Dé installatie specialist sinds 1902

Wesselingh Installaties is een loodgieters- en installatiebedrijf met een rijke historie. Al vier generaties is het bedrijf in de familie. Het bedrijf is in 1902 opgericht door Pieter Wesselingh, pompenmaker, koper- en blikslager en kreeg de naam ‘Loodgieterij het Wapen van Egmond’. Na een succesvolle start is het bedrijf in 1933 door zijn zoon Hendrik Wesselingh voortgezet. Hendrik maakte een duidelijker onderscheid in de winkel, met enerzijds de verkoop van sanitair en toebehoren en anderzijds het loodgietersbedrijf.

In de jaren zestig neemt het toerisme in Egmond aan Zee toe. De vele badgasten wensen meer luxe, zoals warm water en douches. Wesselingh Installaties speelde in die tijd een belangrijke rol in deze ontwikkelingen en maakte daardoor een enorme groei door. De ontwikkelingen op sanitairgebied nemen in snel tempo toe en zo is Wesselingh Installaties de eerste met een showroom in Nederland met als concept het verkopen en plaatsen van badkamers.

Wesselingh Installaties is inmiddels in handen van de vierde generatie: William, de zoon van Piet Wesselingh. De huidige bedrijfsactiviteiten bestaan uit: ventilatie techniek, centrale verwarming, warmtepomp installaties, airconditioning, zonne-energie, zink- en koper- en loodwerk gevelbekleding, Mawipex dakbedekking, dakkapellen en het plaatsen van sanitair, zoals complete badkamers.

Contact opnemen

Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag 7:00 uur tot 17:00 uur.