Een gigaklus aan de kust

Wesselingh Installaties is dol op een uitdaging. Dat komt bij de grootschalige renovatie van Strandhotel Het Hoge Duin in Wijk aan Zee goed van pas. Dit hotel heeft namelijk ambitieuze plannen. Zo wordt het kameraantal uitgebreid van 66 naar 116 en de bovenste verdieping omgetoverd tot een restaurant en Sky-bar met adembenemend uitzicht op zee. Ook worden er zes (vergader)zalen, een fitnessruimte met loop- en fietsapparaten en wellnessvoorzieningen met een sauna, Turks stoombad en infraroodcabine gebouwd.

Van puin naar pracht

Voor deze grote klus werkt Wesselingh samen met andere partijen. Om alles in goede banen te leiden, is regelmatig overleg dus van belang. Concreet is Wesselingh bij dit nieuwbouw- en renovatieproject verantwoordelijk voor het aanleggen van de riolering, sanitaire installaties, koud- en warmwaterleidingen en welnessvoorzieningen. Een complexe klus waar het bedrijf nog wel even zoet mee gaat zijn, aangezien het project zich nog in de ruwbouw-fase bevindt.

Hands-on mentaliteit

De decennialange ervaring van het bedrijf, dat al sinds 1902 bestaat, is bij dit project geen overbodige luxe. Een betrokken opdrachtgever evenmin. Dat zit bij deze klus gelukkig wel goed. Opdrachtgever Rith Groot zit namelijk overal bovenop. Voor wie benieuwd is naar het eindresultaat (of gewoon stiekem zin heeft in een strandvakantie): het hotel hoopt nog voor de zomer van 2024 zijn deuren te kunnen openen.